Tomatencompote

compote van tomaten

ingrediënten:

  • één blik gepelde tomaten
  • 50 gr gepelde en gesnipperde sjalotte
  • 3 cl. olijfolie
  • pezo
  • fijne suiker
  • 8 cl. zonnebloemolie
  • enkele cl. witte wijnazijn
  • facultatief, gedroogde specerijen, b.v. oregano, basilicum, tijm, chilipepers o.a.

Bereiding:

  1. verwarm uw steelpan voor korte tijd op  op stand 9
  2. voeg er de olijfolie aan toe samen met de gesnipperde sjalot, laat even aanstoven en  roer goed met een houten lepel, breng de staand terug op stand 5, laat de sjalotten wat glazig worden, ze mogen niet gaan kleuren
  3. voeg er vervolgens één blik gepelde tomaten aan toe, en laat terug doorkoken op stand 9
  4. als de tomaten terug opkoken, draai de stand  terug  naar 5, roer regelmatig om, om het aanbakken te voorkomen.
  5. al je regelmatig gaat omroeren, gaan de gepelde tomaten ook uit elkaar vallen, laat dit gewoon inkoken tot de helft van het oorspronkelijke volume.
  6. breng de compote op smaak met enkel cl. witte wijnazijn, wat pezo en wat fijne suiker, zorg dat de zoet-zuur balans goed zit
  7. indien u dat wenst voegt u er de gedroogde specerijen aan toe, één soort of meerdere soorten, naar smaak
  8. vul de saus aan met de zonnebloemolie en roer goed om zodat de zonnebloemolie goed wordt opgenomen door de saus, laat nog heel even door koken, neem van het vuur weg.
  9. de saus kan zowel koud (als condiment bij vlees, koude vis o.a.) gebruikt worden als warm bij een pasta gerecht aangevuld met vlees of vis naar uw keuze, of heel eenvoudig als vegetarische pasta.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s