Chocolaterie Carré, eens iets anders met chocolade

Chocolaterie Carré, likeurpralines op z’n best

Ik ga jullie vandaag een ambachtelijke chocolatier voorstellen. Ik ga jullie meenemen naar een wereld waar smaak en verfijning heel gewoon is. Deze Chocolatier is bezetten van zijn vak en maakt dan ook zeer lekkere likeur pralines wat dan ook zijn specialiteit is. Hij maakt ook het gewone assortiment pralines die uiteraard ook zeer verzorgt en lekker zijn.

Even schetsen over wie we het hier hebben:

Dirk van Chocolaterie “Carré” stond als tiener in de keuken bij zijn moeder dat dan ook zijn eerste atelier werd, want  door zijn passie wou hij toen al zijn vrienden iets bijzonders aanbieden als ze langs kwamen. Hij maakte toen zijn eerste truffels en had vlug de smaak te pakken om de chocolade bewerking.
Van zelfsprekend ging hij een opleiding volgen als banketbakker -chocoladebewerker. Hij kon na zijnopleiding terecht in een plaatselijke artisanaal chocoladebedrijf waar hij zijn kennis in verband met chocolade vergrote.
Natuurlijk wou onze Dirk zelf een eigen zaak uit de grond stampen en in 1993 is hij samen met zijn echtgenote Mieke gestart met Chocolaterie “Carré”.
Hij wou zich onderscheiden van de andere chocolatier in de streek en besloot om zich toe te leggen op het maken van traditionele likeur pralines met een suikerkorst. Het duurde wel een jaar voor zijn product op punt stond maar wat voor een product. Vandaag produceert hij nog steeds deze fijne likeur pralines en is en is hij vaste leverancier van tal van andere chocolatiers en heeft hij een mooi export product naar het buitenland met UK en Denemarken als koplopers.

Bereiding van dit product zit heel vernuft in elkaar

Met een printregel worden kuiltjes gemaakt in een bak met zetmeel…
De likeur wordt op smaak gebracht en wordt in de kuiltjes gegoten.
Ze worden bepoederd en daarna wordt een suikercocon gevormd gedurende 1 nacht. Vervolgens worden de suikerparels afgeborsteld en krijgen ze een chocoladelaagje.
Dit gebeurd met de origenele likeuren die voor de pralines worden gekozen en geen versterkt product. Men kan proeven dat de Remi Martin cognac fine champagne weldegelijk dit product is dat het beweerd te zijn.

Likeur pralines met je eigen firmanaam.
Als aanvulling op het gewone assortiment is Chocolaterie Carré een leverancier voor belangrijke ‘private label’-klanten, in verschillende landen en voor bekende internationale bedrijven.
Bij private label pralines wordt het ‘label’ aangepast naargelang de wensen van de afnemer. U krijgt met andere woorden pralines van topkwaliteit onder uw eigen naam laten maken
Producten

COLOUR
Deze artisanale likeurpralines zijn een echte klassieker voor de
chocolade winkel of de betere brood en banketbakker. Een ideaal product
als kleurrijke meerwaarde bij het praline assortiment..
AMUSELLE
Deze likeurpralines hebben eenzelfde kwaliteit als het assortiment Colour,
maar zijn met originele logo’s van de likeuren afgebeeld op de praline.

AMUSELLE CAPPUCCINO
Een nieuw product, een likeurpraline gevuld met likeur en koffie, in een jasje
van melkchocolade. De likeurpraline heeft een zachte en romige smaak.

MINI
De trend om kleinere pralines te maken gaat niet aan ons voorbij.
Daarom hebben wij voor U “mini-likeurpralines”. Dit product kan ook
als decoratie gebruikt worden bij gebak en ijs.

Dit is maar een deel van zijn assortiment hij heeft er nog veel meer, ik zou jullie allemaal aanraden eens in zijn winkel langs te gaan, zeker de moeite waard!

Winkel

Vers, kwaliteit, … uitstekende producten…
In een uniek kader komen de aroma’s u tegemoet. Hier voelt u dat u aan de bron zit. Alle chocoladeproducten worden enkel en alleen voor de winkel gemaakt. Hier kunt u terecht voor lekkere pralines, confiserie, koekjes, leuke geschenken…

Openingsuren:
dinsdag t.e.m. zaterdag: 9u00-12u00 en 13u30-18u00 gesloten op zondag, maandag en woensdagnamiddag

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s