Cake met zwarte taggische olijven

Deze keer heb ik ervoor gekozen jullie een receptje van deze cake voor te stellen omdat hij zo gemakkelijk te bereiden is maar ook omdat het ideaal is als aperitief hapje dat je kan klaar maken en aan de kant zetten en op het laatste ogenblik afwerken. Je kan er tevens je fantasie oplos laten en de olijfjes vervangen door andere dingen zoals bijvoorbeeld zongedroogde tomaatjes, varkensoortjes, varkenswangetjes en nog vele andere dingen! Later op het olijven seizoen kom ik zeker nog eens terug om meer te vertellen over dit toch zo prachtige product. Maar voor nu veel plezier met het klaar maken van dit receptje!


Australische olijfolie zeer fijn van smaak en zwarte taggische ontpitte olijven

Cake met zwarte Taggische olijven. (8 pers.)
recept Jean-Luc Heremans  With Gusto

Samenstelling:

  • 90 gr. boter
  • 100 gr. gerookt spek
  • 8 gr. bakpoeder
  • 185 gr. bloem
  • 1,5 el. mosterd
  • ½ botje peterselie
  • 3 eieren
  • 1 bundeltje roquettesla
  • 7,5 cl. Australische extra virgin olive oil
  • 90 gr. gruyère kaas
  • 100 gr. zwarte ontpitte Taggische olijven

Bereiding

  1. Smelt,de boter voor de cake op een laag vuur.
  2. Pluk, was en hak de peterselie fijn.
  3. Klop de eieren los in een mengkom, meng daar onder de gezifte bloem en bakpoeder, voeg er de mosterd, extra virgin olijf-olie, peper en zout, gruyèrekaas, gehakte peterselie,en de gesmolten boter aan toe, meng alles goed om, proef af, de cake mag stevig gekruid zijn. Meng er als laatste de gesneden Taggische olijven en dobbelsteentjes gerookt spek onder en vul af in ingevette bakvormen.
  4. Steek de cake in een voorverwarmde oven aan 170° en laat afbakken gedurende 45 min.
  5. Haal de cake uit de oven, haal uit het bakblik of vorm, en laat afkoelen op een rooster.
  6. Was de roquettesla en verwijder de langste steeltjes.
  7. Snijd de afgekoelde cake in mooie plakken, snijd ze vervolgens diagonaal in 2 of 4 stukken,  verhit wat boter tot ze licht bruin is, en bak de cake kort aan op beide zijden.
  8. Schik de roquette sla op een bord, leg een plakje gebakken cake op het bord en serveer warm.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s