Blueberry muffins

Blueberry Muffins
(bosbessen koekjes)

blueberry1.jpg

Samenstelling:

  • 2 kopjes bloem
  • 1 kopje suiker
  • 1 / 2 theelepel bakpoeder
  • 1 / 2 theelepel zout
  • 2 kopjes vers of bevroren bosbessen (niet ontdooien bessen indien bevroren)
  • 3 Eieren, losgeklopt
  • 1 kopje zure room of Griekse yoghurt
  • 1 / 2 kopje plantaardige olie
  • 1 theelepel vanille extract

Bereiding:

  • Meng in een grote kom, de bloem, suiker, baking soda, bakpoeder en zout, goed vermengen.
  • Voeg uw bessen toe en meng voorzichtig.
  • Neem een andere kom, meng de eieren, zure room, olie en vanille, meng goed.
  • meng dan voorzichtig alles samen met een houten spatal
  • Vul een ingevette muffinspan ongeveer 2 / 3 vol is (10 tot 12 muffins moet opleveren, afhankelijk van uw pan-formaat)
  • Strooi wat bruine suiker  over de bovenkanten van de muffins, ze zijn  een beetje extra krokante door de suiker. Je voegt de suiker niet alleen voor de smaak toe, maar ook voor het uiterlijk, zo hebben ze meer van een coffeeshop muffin!
  • Bak op 180 graden gedurende 20-25 minuten of tot dat een tandenstoker schoon uitkomt. (goudbruin)
  • Afkoelen op een rooster afkoelen alvorens uit te halen!

Dus dit is een zeer makkelijk muffin recept. In principe gebruik ik dit als een basis recept voor alle muffin bereidingen  die ik maak, alleen verander ik dan de vulling. Experimenteren dus!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s