amandelkoekjes

Amandelkoekjes

Samenstelling:

  • 150 gr. bloem
  • 150 gr. fijne suiker S2
  • 150 gr. amandelen
  • 40 gr. boter
  • 6 eiwitten
  • 1 koffielepel honing

 

Bereiding:

  1. de gezifte bloem in  een kom doen
  2. meng er de fijne suiker onder
  3. meng er één voor één de eiwitten onder
  4. smelt de boter een laat ze kleuren tot hazelnoot boter
  5. meng vervolgens  de hazelnootboter er onder
  6. vervolgens de honing en de amandelschilfers
  7. laat het deeg gedurende 30 min rusten
  8. op een ingevette plaat of op silpat matjes leg je met een lepel enkel hoopjes van het deeg en strijk ze open met de bolle kant van de lepel tot een diameter van 7 à 8 cm
  9. bak ze af in een voorverwarmde oven van 190° tot ze mooi kleuren
  10. als de kleuring voldoende is haal ze uit de oven en leg ze terwijl ze nog warm zijn over een rond voorwerp (borstelsteel, lege wijnfles, deegrol, of in de bakkerijbenodigdheden een speciaal vormpje om tulles te krullen) en laat ze opstijven
  11. Als ze afgekoeld zijn kunnen ze worden bewaard in een doos met deksel

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s