zomersquash en tomaat clafouti

ZOMER SQUASH en tomaat CLAFOUTI (4/pers)

clafoutis met tomaat pompoen-jpg.jpg

Een clafouti is meestal een dessert, vers fruit gebakken in een pannenkoek-achtige beslag. Maar je kunt ook hartige clafoutis maken. Dit gerecht is ergens tussen een quiche, een flan, en een gratin. De bloem maakt het een grotere dichtheid dan een flan, maar er is geen kaas in als zou er in een quiche of een gratin zijn. Het is een mooie schotel, een perfecte bestemming voor de nazomerse producten
Samenstelling
  • 1 mooie zomerpompoen, gesneden in dobbelstenen
  • 1 eetlepel extra vierge olijfolie
  • 1 / 2 middelgrote ui, in blokjes gesneden
  • Zout
  • 1 / 4 smaak fijngehakte bladpeterselie
  • 2 eetlepels geschaafde basilicumblaadjes
  • 4 grote of extra-large
  • eieren
  • 3 eetlepels bloem, gezeefd
  • 2 / 3 kop melk
  • 1 / 3 kopje yoghurt zout en peper
  • 4 rijpe tomaten, in plakken gesneden
  • hele blaadjes basilicum voor de garnering
Bereiding
  1. Verwarm de oven voor op 200 ° C olie 2-kwart ovenschaal.
  2. Verdeel de pompoen en ui in de ovenschaal, kruid rijkelijk met zout en peper en voeg de olijfolie toe, zorg dat alle groenten overgoten zijn.
  3. Voeg een takje rozemarijn toe en plaats in de oven.
  4. Bak 20 minuten, tot de groenten zacht zijn en goudbruin.
  5. Haal uit de oven, dek de schaal goed af met folie en laat afkoelen gedurende 20 minuten. Verwijder het takje rozemarijn en schep de groenten met de helft van de peterselie en basilicum. Zet het vuur tot 160° C.
  6. Klop de eieren in een grote kom, voeg de bloem toe en goed mengen.
  7. Voeg 1 / 2 theelepel zout, de melk, yoghurt toe, en peper naar smaak.
  8. Giet het geheel over de pompoen. Plaats de rondes van tomaat over de bovenkant en kruid met een beetje zout en peper. Plaats in de oven en bak 45 minuten. Garneer met basilicum
  9. en de  peterselie.

Over withgustobe

Nadat we 2 decennia lang actief waren gaan we nu de degitale toer op. Je kan onze belevenissen volgen op Withgustobe en Madwinelover. Ik hoop dat we jullie zullen kunnen blijven verrassen net zoals we dat in het verleden deden.
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s