Cake met zwarte olijven





Cake met zwarte Taggische olijven. (8 pers.)
                                                                  recept Jean-Luc Heremans  With Gusto
Samenstelling:
90 gr. boter
100 gr. gerookt spek
8 gr. bakpoeder
185 gr. bloem
1,5 el. mosterd
½ botje peterselie
3 eieren 
1 bundeltje roquettesla 
7,5 cl. Australische extra virgin olive oil
90 gr. gruyère kaas
100 gr. zwarte ontpitte Taggische olijven
Bereiding:
  1. Smelt,de boter voor de cake op een laag vuur.
  2. Pluk, was en hak de peterselie fijn.
  3. Klop de eieren los in een mengkom, meng daar onder de gezifte bloem en bakpoeder, voeg er de mosterd, extra virgin olijf-olie, peper en zout, gruyèrekaas, gehakte peterselie,en de gesmolten boter aan toe, meng alles goed om, proef af, de cake mag stevig gekruid zijn. Meng er als laatste de gesneden Taggische olijven en dobbelsteentjes gerookt spek onder en vul af in ingevette bakvormen.
  4. Steek de cake in een voorverwarmde oven aan 170° en laat afbakken gedurende 45 min.
  5. Haal de cake uit de oven, haal uit het bakblik of vorm, en laat afkoelen op een rooster.
  6. Was de roquettesla en verwijder de langste steeltjes.
  7. Snijd de afgekoelde cake in mooie plakken, snijd ze vervolgens diagonaal in 2 of 4 stukken,  verhit wat boter tot ze licht bruin is, en bak de cake kort aan op beide zijden.
  8. Schik de roquette sla op een bord, leg een plakje gebakken cake op het bord en serveer warm.
Taggische olijven ontpit en op olijfolie bewaard, zeer goede kwaliteit

Over withgustobe

Nadat we 2 decennia lang actief waren gaan we nu de degitale toer op. Je kan onze belevenissen volgen op Withgustobe en Madwinelover. Ik hoop dat we jullie zullen kunnen blijven verrassen net zoals we dat in het verleden deden.
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s