Amedei the food for the Gods


Amedei Tuscany
“Food of the gods”
Keizer Montezuma Mexico
(1466-1520)


Van boon tot tablet
Cecilia en Alessio Tessieri zijn zus en broer en hebben in Pisa, Toscanië een ambachtelijke chocolade bedrijf opgezet. Ze hebben alles in eigenbeheer, in Venezuela kochten ze een cacaoplantage dat een UNESCO erfgoed is. Ze werken er samen met de boeren om de cocoabonen op het juiste ogenblik te oogsten.
De oogst
De gebruikte cacaobonen zijn Criollo en Trinitarian. Ze bepalen mee aan de smaak van de chocolade. Wanneer de bonen geoogst worden, worden ze eerst gedroogd, op betonnen terrassen in de bergen. Daarna worden ze gefermenteerd. Als de kwaliteit goed is wordt alles verscheept naar Italië waar ze verder worden verwerkt.
Verwerking
In de ambachtelijke ateliers van Amedei worden de fermenteerde bonen geroosterd naar gelang de bestemming. Langer voor donkere pure chocolade en iets milder voor melk chocolade. (waardoor het suiker gehalte kan beperkt blijven.)
Het malen van de geroosterde bonen gebeurd op stenen platen waardoor een vloeibare cacaomassa wordt verkregen. Hierna wordt de suiker en / of de melk toegevoegd.
De conditionering wordt dan op punt gezet dit bepaald uiteindelijk de kwaliteit van de chocolade.
Onze keuze :
Amedei For you 70% Pure
Om deze reden hebben wij voor Amedei For You chocolade druppels gekozen.
We selecteerden de 70% pure, voor de echte liefhebbers, pittig met een fruitige afsmaak. Deze chocolade is ideaal voor te verwerken in patisserie en desserts
Amedei For You 54% Milk
Deze melk chocolade is fluweel zacht van smaak buitengewoon lekker. Warme chocolade melk maken met deze chocolade is gewoon hemels!
Verder hebben we een ruim assortiment ter uwer beschikking, dat je steeds kunt bekijken op onze website www.withgusto.be

Annick en JL
Advertenties

Over withgustobe

Nadat we 2 decennia lang actief waren gaan we nu de degitale toer op. Je kan onze belevenissen volgen op Withgustobe en Madwinelover. Ik hoop dat we jullie zullen kunnen blijven verrassen net zoals we dat in het verleden deden.
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

Een reactie op Amedei the food for the Gods

  1. Annick zegt:

    Lijkt me lekkere chocolade

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s