Merry Xmas and à happy New Year.

To all a magnificent food year in 2013!

| Een reactie plaatsen

Creamy Gazpacho Andaluz

Originally posted on Sweet Pea's Kitchen:

When it feels like the surface of the sun outside, the last thing I want to do is turn on the oven or fire up the grill. Instead, this time of year one of my favorite meals to make is ceviche served with a big pitcher of sangria to wash it down with. Unfortunately, since I am pregnant this summer, I am not allowed to eat ceviche! Oh well, there is always next summer! :D Yesterday was absolutely unbearable outside, the heat index reached 103 degrees and we haven’t seen rain since last Saturday. You should see the grass in my backyard…it is sad! No matter how much we try to water the lawn it is still a crispy, yellow mess. With no motivation to turn on the oven or grill in this heat, I turned to one of my other favorite summer meals, a creamy gazpacho soup. Gazpacho is a…

View original 435 woorden meer

| Een reactie plaatsen

Originally posted on KLeRosier:

I’m Reading:
Kitty and the Midnight Hour,
Carrie Vaughn.

This first book in the Kitty Norville Urban Fantasy series is about a late-night radio host whose  program accidentally evolves into a phone-in talk show for supernatural beings. Kitty has been a werewolf for a few years but is trying to keep that fact from her radio fans. I’m enjoying the book and I’m curious to see where subsequent books take the story.

A Guest at Wedding is Reading:
Legacy, Danielle Steel, a historical Novel

Another Guest at Wedding is Reading:
Deliver Us from Evil
, David Baldacci, a Thriller novel.

View original

| Een reactie plaatsen

Originally posted on rosemarried:

I went to the grocery store over the weekend, and while I was there my husband texted and asked me to pick up a can of red hair spray for his Halloween Costume (he dressed up as Ron Weasley). I went to the Halloween section, which just days before had been full of costumes, candy, and Halloween decor. But now, just 3 days before Halloween, the section was reduced to a measly and picked over half-aisle. I wandered down the aisles to see if there were any other Halloween supplies, but only found aisle after aisle of Christmas merchandise. It was red and green as far as the eye could see.

It’s all a little bit ridiculous, isn’t it? Christmas seems to come earlier every year. I’m just not ready for it — for all the holiday crowds and obnoxious renditions of Jingle Bells playing on repeat in department stores…

View original 552 woorden meer

| Een reactie plaatsen

Kosmos: three chocolates & crunchy brownie

| Een reactie plaatsen

about us

With Gusto …. Alles voor het zintuig smaak

Na twee decennia restaurant Akkerwinde gebruiken we nu al die jaren van ervaring en kennis voor onze nieuwe blog http://www.withgusto.be
With Gusto.be
is een luxueuze culinaire blog over verfijnde topproducten uit alle windstreken,  voor de fijnproever en hobbykoks.Er waait een frisse wind door ons hoofd, de culinaire tijden zijn veranderd, kook-workshops zijn trendy… daarom wensen wij deze nieuwe koks een professionele ondersteuning te bieden bij het beleven van hun passie.

With Gusto ….

After two decades of restaurant Akkerwinde we use all those years of experience and knowledge to our new blog Withgustobe’s blog
WithGustobe blog is a  culinary blog with product information , for the connoisseur and home cooking chefs. There is blowing a fresh breeze in our heads, the culinary times have changed, cookery workshops are trendy … so we wish to give  the  new kitchen princes and princesses support in the experience of their passion.

Annick & JL
With Gusto.be

| Een reactie plaatsen

valentijntje is weer in aantocht

Om Valentijn te vieren blijkt het tafelen nog altijd de meest voorkomende vorm van verwennen te zijn.
Daarom hier een leuk Valentijn receptje  om al een beetje op te warmen
Uit de griekse mythologie.
Aphrodite is ontstaan uit de zee. Uranos werd door zijn zoon van de heerschappij beroofd en raakte hierbij gewond. De golven der zee werden dooor Uranos’ bloed bevrucht. Uit de aldus bevruchte zee rees de meest beminnelijke vrouw, Aphrodite. Eros, god der liefde, ontving haar. Pheito bekranste haar. Waar Aphrodite verscheen veranderde de ruwe grond in bloeiende velden, bloemen ontloken onder haar bekoorlijke voeten en de hele aarde juichte in hemelse verukking.
Heden ten dagen
Vandaag vereeren we haar door allerlei bekoorlijke gerechten te maken, mooie bloemstukken te schikken in haar eer.In de volgende pagina’s vind je wat op dag van vandaag zoal verrukkelijk gevonden wordt op de hoogdag van de liefde Valentijn. Zoals we allemaal weten gaat bij veel mensen de liefde door de maag. Daarom vind je in deze website verschillende onderdelen die vooral hiermee te maken zullen hebben. APHRODISIAC COOKING is er vooral de verliede onder ons.Veel plezier met het ontdekken van deze bijzondere producten.

Artisjokbodem gevuld met kalfszwezerik en spinazie,
Noilly Prat saus en een spiesje van gekonfijte worteltjes

artisjok

Benodigdheden (8 pers)

  • 800 gr hart zwererik
  • 8 artisjokken
  • 1 citroen
  • 2 tomaten
  • 750 gr spinazie
  • cayennepeper
  • 1/2 l olijfolie
  • 1 flesje balsamico azijn
  • 1/2 bieslook botje
  • 50 gr sjalotten
  • 1/2 bundel jonge wortelen
  • 150 gr bloem
  • 200 gr grove mirepoix groenten

 

 

Bereiding

  1. Zet de zwezerik op in koud water met zout, breng aan de kook, op het kookpunt, giet af en spoel onder koud water
  2. Zet intussen een andere kom op met water, grove mirepoix van prei, wortel, selder wat thijm, kruidnagel, laurier en wat zout, breng aan de kook.
  3. Laat het geheel ongeveer 15 min. doorkoken en verwijder dan de groenten, voeg er de geblancheerde zwererik aan toe en laat ongeveer 25 min garen.
  4. Als ze gaar zijn haal de zwererik uit de bouillon verwijder het overtollige vet en pezen, portioneer ze in mooie plakken van 60/80 gr.
  5. Pel de tomaten, verwijder de pittenn snij het vruchtvlees in brunoise (kleine stukjes).
  6. Zet in de koelkast.
  7. Snij de bieslook fijn en zet in de koelkast.
  8. Breng een grote pot met water aan de kook met een weing zout, voeg sap toe en schillen van 1 citroen aan toe, aan het kookpunt gaan de artisjokken in het water, maar waar men juist voordien de steel heeft verwijderd en in het vrijgekomen kart inwrijft met citroensap, er gaat dan een deksel op de pot en laat ze verder koken op eigen tempo gedurende 25 min.
  9. Spoel de artisjokken onder stromend koud water, verwijder de blaadjes en de hooi, en snij de bodem mooi in vorm, hou de bodems warm in wat bouillon.
  10. Schil de jonge wortelen, snij de wortel in dikken plakken van ongeveer 1 cm in schuine reepjes.
  11. Stoof de wortel in wat boter zonder te kleuren, breng opsmaak met peper en zout en wat fijne suiker, bevochtig regelmatig met groentenbouillon of water, laat het telkenmale verdampen en voeg opnieuw water toe. Herhaal dit tot ze gaar zijn en de boter mooi rond de worteltjes zit.
  12. Laat afkoelen om ze dan op een prikker te stken. Hou daarna de prikker warm.
  13. Verwijder de steeltjes van de spinazie, was tot 2 maaltoe, laat goed uitlekken.
  14. Zet een kom op met wat boter, net voor ze is uit gebruist voeg je de spinazie eraan toe. Laat goed doorstoven en breng op smaak met peper en zout, nootmuskaat en een beetje suiker.
  15. Hou warm.
  16. Snipper een ui fijn en bevochtig met anderhalve liter zwezerik bouillon, laat inkoken tot één derde van het volume, voeg er de room aan toe en laat inkoken tot saus dikte, proef af met wat zout en wat cayenneper, voeg er een flinke scheut Noilly Prat aan toe.

 

Afwerking

  1. Laat de bodems uitlekken op keukenpapier. Schik de bodem op een warm bord, leg daarop wat spinazie en een mooie plak zwezerik. overgiet met de Noilly Prat saus, bestrooi met dobbelsteentjes tomaat en wat bieslook.
  2. Schik de warme spies met gekonfijte worteltjes eveneens op het bord.

 

 

| Een reactie plaatsen